Barboru Černoškovou známe jako usměvavou sporťačku z České televize. Trojnásobná máma, bývalá akvabela umí prý být ostrá a jen málokdo ví, že je rodově spřízněná s hrdinou českého odboje. Přesto jako žena a máma řeší stejné trable, jako mnohé vrstevnice. "Můj muž mi nedávno řekl, abych na sebe byla hodnější… Uvědomila jsem si, že má pravdu. Že jsem na sebe moc náročná. U okolí to tak nevnímám, tam mi nedělá problém slevit nebo někoho za něco omluvit, ovšem u sebe… Ale už se to učím. Už vím, kde mám svoje limity, a když se k nim blížím, zařídím se podle toho. Raději si sednu, dám si kávu a relaxuju. Čurbes nečurbes, ono se to nezblázní. Skleničky se líp neumyjí a kytky nezalijí. To samé se týká i takového toho nekonečného řešení a rozebírání různých situací."

„Přitahoval jsem průsery a naši to se mnou měli těžké, ale nikdy nade mnou nezlomili hůl,“ tipnete si, kdo to řekl? Malá nápověda: zahrál si s otcem stejnou postavu ve filmu Agnieszky Holland, praštil se studiem před maturitou a odstěhoval se z Prahy do Ostravy, aby tam hrál divadlo. Josef Trojan, nejmladší slavný herec slavného rodu je v rozhovoru nebývale upřímný.

Víte, jak docílit hezkých vlasů čepicím navzdory? Lucie Fendrychová má recept! A když je řeč o receptech, tentokrát jsme vykutali retro poklady minulosti, které nemizí z našich stolů a zmizet je nenecháme. Kdo by nemiloval holandský řízek nebo nechtěl vyzkoušet domácí koka sušenky?

+14 stran o knížkách
Kromě recenzí a tipů, co číst, je v ní rozhovor se sběratelkou a vydavatelkou krkonošských receptů Dankou Šárkovou a americkou spisovatelkou s litevskými kořeny Rutou Sepetys. A hlavní téma: Jídlo, kuchařky a recepty jako literární fenomén. Víte, že Alexandre Dumas završil spisovatelskou kariéru Velkým kuchyňským slovníkem?

Pro předplatné časopisu Vlasta rozklikněte a načtěte QR kód