A výhod přiváží dámské elektrické kolo pro nadšené i začínající ženy cyklistky ještě mnohem víc.

Podlehněte kouzlu elektrokola a buďte šik!

A taky IN, v pohodě, zdravá a s postavou jako ze žurnálu! Jízda na kole, a tedy i elektrokole, je velmi zdravá. Zbaví vás chmur, stresu i starostí, a díky zdravému pohybu zhubnete nadbytečná kila, zpevní se vám postava a váš kardiovaskulární systém bude nadšený.

O prospěšnosti jízdy na elektrokole svědčí i fakt, že je to účinný rehabilitační prostředek doporučovaný lékaři i rehabilitačními pracovníky po úrazech či u chorob pohybového aparátu. Skvělých výsledků díky elektrokolu dosahují prostorově výraznější ženy i muži, kteří se rozhodli zhubnout. Na elektrokole totiž můžete na rozdíl od klasického jízdního kola začít skutečně pozvolna, a až s tím, jak začnete hubnout první kila si můžete zvyšovat zátěž – tedy snižovat dopomoc elektropohonu – a nejen dále hubnout, ale zvyšovat si především svou kondici a pilovat fyzičku. A ano, elektrokolo vás uveze i pokud máte aktuálně vyšší váhu. Výrobci totiž myslí i na tuto skutečnost, a tak nabízí modely elektrokol pro kategorií jezdců nejen s vyšší postavou, ale také tělesnou hmotností. Je tak konec posměváčkům a dojíždění do cíle jako poslední!

Díky elektrokolu také šetříte vlastní peněženku, ale také životní prostředí a nepotřebujete si vyřizovat STK ani řidičské oprávnění. Vybírat můžete z mnoha modelových řad od elektrokol městských, přes krosová až po elektrokola horská.

V čem je elektrokolo tak báječné?

Elektrokolo není žádný skútr ani vozítko pro lenivé – tento mýtus je naštěstí překonán. Na elektrokole budete muset poctivě šlapat tak, jako na běžném jízdním kole. Oproti tomu vám však nikdy nedojdou v sedle elektrokola síly ani dech a do těla si dáte přesně tak intenzivně, na kolik máte dnes chuť, náladu či energii.

Do práce dojedete klidně v úhledném kostýmku bez jediné kapky potu a zadýchání. Na horské cyklotúře s partou přátel už zaručeně nebudete poslední a budete stačit i těm nejlepším profíkům. Radost z jízdy na elektrokole si vás zkrátka absolutně podmaní a vy se budete těšit na další a další jízdu. Skončí přemlouvání sama sebe, že by bylo dobré zase „vyjet“ a dát si pořádně do těla. Na každou další jízdu se totiž díky elektrokolu budete těšit a ujedete mnohem dál i výš než kdy dřív.

Díky silné baterii a výkonnému motoru, které má pod taktovkou řídící jednotka, se vám totiž dostane za každé vaše šlápnutí do pedálů přesně tolik dopomoci, o kterou si aktuálně řeknete. Moderní elektrokola navíc dokážou dopomoc dávkovat i intuitivně podle kadence vašeho šlapání a vaše jízda tak bude plynulá a zábavná.

Proč právě dámské elektrokolo?

Dámská elektrokola jsou vyráběna cyklistkám přímo na míru. Ne tedy každé zvlášť, ale tyto modelové řady přesně kopírují specifika ženské postavy a nabízí tak mnohem lepší požitek z jízdy, lepší ovladatelnost i pohodlí právě něžnému pohlaví. Ženská postava se od té mužské liší a toto zohledňují i výrobci elektrokol. Tedy především ve smyslu rozdílné celkové výšky, a také tělesné konstituci, která je drobnější. Dámská elektrokola tak mají upravenou geometrii rámu, aby se každé cyklistce lépe z elektrokola sesedalo i na něj nasedalo.

Rám elektrokola je také opatřen nižší horní rámovou trubkou, kratším představcem i užšími řídítky. Specifickou roli hraje i kratší a širší sedlo s rozdílným tvarem, které kopíruje ženskou pánev, která se výrazně liší od mužské a jízda na speciálním dámském sedle je pro dámy mnohem pohodlnější.

Zapomenout nesmíme ani vyzvednout fakt, že dámská elektrokola jsou doslova přehlídkou barev a designu, který vás ohromí. Ženám cyklistkám záleží i na vzhledu, a díky tomu, že i na tento fakt výrobci elektrokol myslí, je velmi snadné sladit i svůj outfit či dokonce cyklistickou přilbu s vysněným modelem elektrokola.

Ať už chcete udělat radost samy sobě nebo se po dokonalém dárku pro vás rozhlíží váš přítel či partner jedno je jisté. S elektrokolem vyjedete vstříc novému a zdravějšímu životu, který posílí vaše sebevědomí, zdraví i duši. A je přitom jedno, kolik je vám let!

Co přibalit na cesty?

Každá žena ví, že základem provozování každého sportu je vypadat u něj dobře, tudíž sladit cyklistický dres a helmu s kolem je základ. Co se týče praktických věcí určitě nezapomeňte na světla, zámek na kolo, při dešti oceníte v batohu pláštěnku, samozřejmě vodu či jiný nápoj a při opravdu delším čí vícedenním výletu klidně přibalte i hotové jídlo, které uděláte prakticky kdekoli.