Baťův mrakodrap: funkcionalistická dominanta Zlína

Během ubytování ve Zlíně byste neměli vynechat jeho největší atrakci: Baťův mrakodrap neboli Jednadvacítku. Z vyhlídkové terasy přímo na střeše mrakodrapu z roku 1938 se vám naskytne přímo snový výhled na celé město a za lahodného šálku kávy, který vám nabídnou ve střešní kavárně, si odtud prohlédnete typické cihlové baťovské domky i areál bývalých Baťových závodů. Střešní vyhlídku nedávno doplnilo několik dalekohledů, které vypadají
naprosto stejně, jako na mrakodrapech ve Spojených státech. Vznikly v návaznosti na téma nové expozice Amerika ve Zlíně. Nezapomeňte si prohlédnout i samotný interiér sedmnáctipodlažní budovy včetně proslulých baťovských výtahů, do kterých se vešlo až 100 zaměstnanců a obsluhovány byly průvodčími.


Historický Baťův kanál

Pobyt blízko vody (nebo přímo na ní) má své jedinečné kouzlo, které dostane i zaryté suchozemce. Baťův kanál byl vybudován ve 30. letech a zajišťoval zavlažování pro okolní oblasti a přepravoval uhlí pro Baťovy závody. Dnes slouží padesát tři kilometrů dlouhý Baťův kanál rekreační plavbě od Otrokovic až do Skalice. Vody tu můžete brázdit čistě podle svých představ, můžete se ale také nechat jen pohodlně vézt větší výletní lodí. Pokud nemáte moc času a rádi byste plavbu lodí spojili s poznáváním památek, vinných sklepů a chráněných lokalit, prozkoumejte Zlínsko plavbou po obytné lodi neboli hausbótu. Možnosti ubytování naZlínsku nabízejí spoustu pěkných penzionů, ve kterých se můžete po cestě přespat.

Pohádková procházka zlínskou zoologickou zahradou

Neméně výjimečná je nejen v České republice, ale i v celé Evropě i zlínská zoologická zahrada. Cesty zoologické zahrady vás provedou jednotlivými kontinenty až k romantickému parku se zámkem Lešná. Čekat můžete rozsáhlé přírodní expozice, podařené napodobeniny původního prostředí zvířat a obří ptačí voliéry, které si můžete sami projít. Za jeden den tu procestujete Afriku, Asii, Austrálii i Jižní Ameriku minout byste rozhodně neměli tropickou halu Yucatan se skutečnou atmosférou pravé divoké džungle a expozicí dávné civilizace Mayů a pavilony ve tvaru afrických domorodých chýší. Seznámit se můžete také s původními obyvateli amazonské oblasti nebo se projít ostrovním královstvím lemurů kata. Chystáte se letos do Zlína a okolí? Pak si jistě vyberete z nabídky ubytování portálu Penzion.cz.