V Jistě, Monica Bellucci je jen jedna, ale berme to jako příklad. Příklad toho, že i když překročíme padesátku, život nekončí a svět se nepřestane točit. Nečeká nás transport na Staré bělidlo, „dovádění“ s vnoučaty a rozdávání životních moudrostí. Máme před sebou statisticky ještě dvaatřicet let života a je jen na nás, jak s nimi naložíme.

Báru Basikovou jistě znáte jako skvělou zpěvačku, ale také je autorkou dvou knih. Tu první z roku 1990 pochválil i Bohumil Hrabal, druhá právě vychází. Byla třikrát vdaná, co o svatbě říká dnes? „Že je to hezká idea, ale nemůže být na celý život. Podle mě je to nereálné. Když člověk do manželství vstupuje, má určitou výchozí pozici a hlavně věk. Po dobu manželství se pak stejně jako jeho protějšek vyvíjí. Ve čtyřiceti nebudete stejná jako v osmnácti, tudíž je pravděpodobné, že po nějaké době dojde ke změnám i ve vztahu. Samozřejmě obdivuju partnery, kteří spolu vydrželi celý život, ale manželství se nemá vydržet. Má se užít a prožít, být hezké a naplňující, jenže to se často neděje.“

Literární příloha

Poslední letošní literární příloha je o knihách na sítích, novinkách pro dospělé i děti a všem, co si chcete přečíst. O novince Liščí oči jsme si povídali s její autorkou Petrou Hůlovou. Lucii Rybové vychází zase Záhada jednoho dinosaura, knížka, která rozhodně není jen pro kluky.

Nevíte, co dětem zabalit do školy, na výlet nebo sobě do práce? Pro inspiraci jsme sáhli do Velké svačinkové bichle Veroniky Břicháčkové a Pavlíny Mähringové, kde jsme objevili ty nejlepší svačiny, jaké se dají vymyslet.

Tento a další články si můžete přečíst v nejnovějším časopise Vlasta (číslo 46), který je nyní na stáncích: