Na stárnutí pleti se nepodílejí jen ubíhající léta, ale také stres a znečištěné životní prostředí. Experti Yves Rocher se už 25 let věnují výzkumu výtažků získaných z lichořeřišnice a z mořských mikrořas Tetraselmis. Spojením těchto extraktů vznikl unikátní a vysoce účinný komplex látek, který je schopen pleť vyčistit, detoxikovat a zároveň i vyhladit.

Lichořeřišnici známe z našich zahrádek a její léčivé účinky oceňovaly už naše babičky. Lidová medicína v bylině objevila antiseptické schopnosti a odvarem z listů pomáhala pacientům jak s vnitřními, tak vnějšími neduhy. Výtažky z lichořeřišnice se osvědčily i v moderní kosmetice. Značka Yves Rocher bylinu pěstuje podle principů agroekologie na vlastních polích v La Gacilly a využívá ji při výrobě produktů jedinečné řady Elixir Botanique.

Mikrořasy Tetraselmis jsou oproti lichořeřišnici v našich končinách exotičtější. Plavou volně na povrchu oceánů a obohacují vzduch o kyslík. Jejich účinky na pleť jsou především okysličující a antioxidační; výtažky z mikrořas zbavují pokožku volných radikálů, přispívají k její regeneraci a zpomalují projevy stárnutí. Mikrořasy obsažené v řadě Elixir Botanique pocházejí ze speciálních bioreaktorů, přičemž zaměstnanci Yves Rocher zajišťují jejich rozmnožování a dohlížejí na jejich dlouhodobou ochranu.

Řada Elixir Botanique zahrnuje čtyři produkty, které obsahují výše popsané účinné látky a kromě toho je spojuje také nevtíravá, osvěžující vůně. Denní regenerační péče okamžitě detoxikuje pleť a navrací jí schopnost dýchat. Zároveň ji chrání před nečistotami z ovzduší a dodává jí pružnost. Podobnými účinky se může pochlubit rovněž Intenzivní noční péče, kterou je vhodné vmasírovat do pokožky obličeje a krku před spaním a nechat působit po celou noc.

Nejaktivnějším bojovníkem proti vráskám je pak Posilující a ochranné sérum. Po pouhém měsíci jeho používání se v zrcadle přesvědčíte, že je vaše pleť pevnější a zářivější. Řadu doplňuje Rozjasňující roll-on na okolí očí, který citlivou pokožku kolem očí příjemně zchladí a zredukuje kruhy pod očima.

Pro Yves Rocher byla vždy důležitá ochrana přírody, což se odráží nejen ve složení produktů, ale také ve způsobu jejich balení. Pro Elixir Botanique byly vyvinuty šetrné dvoustranné obaly, díky čemuž se ušetří až 41 % kartonu. Výrobci z nich navíc zcela odstranili plastovou fólii, takže se šetří i velké množství plastu. Volbou kosmetiky Yves Rocher proto pomáháte nejen své pleti, ale i přírodě.