V době karantény začalo hodně lidí péct doma chleba. Ne že by v obchodech nebyl, ale ono to uklidňuje, voní a nakonec i chutná. Rozhodně lepší vyplnění času než sledování zpráv nebo hádky způsobené domácím přetlakem. Jestli se chcete podívat, co dokáže s chlebem Češka, která začala péct teprve v lednu 2020, najdete ji na instagramovém účtu @bakethisbread. Pomocí pekařské žiletky vytváří z bochníků malá umělecká díla, a než si pořádně prohlédnete její účet, dostanete chuť to vyzkoušet taky:

Čtěte také

Jak na dokonalou sekanou?

Čtěte také

Dokonalá domácí sekaná: Vyberte správné mleté maso a přidejte citron

Bonbóny nebo dorty?

Australské duo s ulepeným jménem Sticky zase natáčí neodolatelná videa z výroby tvrdých bonbónů. Nedá se to popsat jinak než kouzlení z cukrové hmoty, která by v rukou laika byla nebezpečná (zpracovává se velmi horká), ale v rukou zkušených cukrářů se natahuje a bublá a stáčí a kane a poslušně vytváří obrázky podle jejich přání. Třeba halloweenské kočky, čtyřlístky pro štěstí, broskvovo-smetanové polštářky nebo medvídky koala. A na tenhle poslední zázrak se můžete podívat tady:

Neuvěřitelných sedmnáct milionů zhlédnutí má video ze zdobení dortů poléváním. Zní to bláznivě, ale až ho uvidíte, pochopíte. Je to cukrářská frajeřinka, kterou asi doma zkoušet nebudete, ale jenom dívat se na to, jak husté polevy stékají po dortech a tvoří hladkou jednolitou vrstvu… A potom přilije cukrář další vrstvu a další… Za chvilku zapomenete, že jde o dorty, a ne o výtvarná díla.

Čtěte také

Vyzkoušejte palačinky naslano

Čtěte také

Palačinky naslano: Vyzkoušejte dokonalé těsto a naplňte ho kuřecí směsí a sýrem

Zdobničky perníčků

Nakonec ukázka mistrovství, která by zahanbila i zkušené české zdobičky perníčků. Americké sušenky jménem sugar cookies. Precizní práce s polevou, na kterou je radost se dívat, navíc vylepšená o miniaturní detaily a vtipné motivy vás zabaví, ohromí a vykouzlí vám úsměv na tváři. Autorka tohoto YouTube kanálu má přes milion odběratelů, kterým předvádí kouzla i s čokoládou nebo zmrzlinami. Pochutnejte si:

Čtěte také

Dejte žemlovce šanci, ta správná nechutná jako ve školní jídelně

Čtěte také

Prvorepublikový jablkovec: Upečte si originální žemlovku s ovocem a vínem