Ingredience:

540 g polohrubé mouky

400 g krupicového cukru

340 g oloupané cukety

3 vejce

2,3 dl oleje

2 lžíce prosátého kakaového prášku

3/4 sáčku kypřicího prášku do pečiva

jemně nastrouhaná kůra z 1/2 citronu

tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

moučkový cukr na poprášení

Čtěte také

Cuketové placičky

Čtěte také

Cuketové placičky: Vyzkoušejte snadný a originální recept s exotickým kořením

Postup: 

Cuketu nastrouháme najemno, přesypeme ji do cedníku a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Do velké mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva. Žloutky vyšleháme s citronovou kůrou a olejem, přilijeme je k mouce a umícháme hladké těsto, do kterého přidáme cuketu a na závěr zlehka po částech vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Třetinu těsta oddělíme a promícháme ho s kakaem.

Čtěte také

Kysané zelí považujeme už od pradávna za zdravou potravinu.

Čtěte také

Kvašení podle našich babiček: Fermentovat můžete nejen zeleninu, ale i bulgur

Do vymazané a vysypané formy na bábovku nalijeme asi 4 cm vysokou vrstvu světlého těsta, rozdělíme na ni třetinu kakaového těsta, nalijeme na něj zbylé světlé těsto a lžící na něj naneseme zbylé kakaové těsto. Obě těsta lehce promícháme vidličkou, bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, po 12 minutách zmírníme teplotu na 160 °C a bábovku dopečeme asi 50 minut. Před podáváním bábovku poprášíme moučkovým cukrem.

Množství:
pro 6-8 osob

Čas
90 minut

Náročnost:
snadné

Čtěte také

Obrázek Vlasta.cz

Čtěte také

Mleté řízečky z telecího masa jsou dokonalé se smetanou