Beran

21. 3. – 20. 4.

Co se týče pracovní sféry, budete se za zády s retrográdním Uranem tak trochu trápit. Ve většině případů půjde o důsledek problémů z minulého měsíce. Žádné nové pohromy neočekávejte. Pouze v případě, že jste až doposud měli klapky na očích před nutnými povinnostmi.

Nejlepší den: 7. 12.
Nejhorší den: 9. 12.

Býk

21. 4. – 21. 5.

Pracovně se pomalu zklidněte a ukončujte klíčové obchodní tahy. Z nich pak budete čerpat po období dalších dvou let. Ne že byste již šance ke kariérnímu posunu nedostali, ale nyní je přízeň vskutku až nepřirozená. Vy to víte a využíváte všechny hozené rukavičky.

Nejlepší den: 11. 12.
Nejhorší den: 12. 12.

Blíženci

22. 5. – 21. 6.

Jste uprostřed chaosu. Nevíte, co je pro váš život důležitější, zda práce, nebo rodina. Nevíte, jestli vlastně stojíte o nějakou kariéru, a často máte chuť přejít do jiného oboru. Chce to trochu humoru a hlavně se nebrat vážně. Lítost nad sebou samými si rezolutně zakažte.

Nejlepší den: 6. 12.
Nejhorší den: 10. 12.

Rak

22. 6. – 22. 7.

V lásce si na Venušino štěstí budete muset počkat. Raději se obrňte trpělivostí. Možná si připadáte málo zábavní a nejistota je z vás cítit. Nejde o to, jak vypadáte, ale o jakousi ztrátu vnitřní jistoty. Věřte, že vylepšený vzhled ve vašem případě nic nezmění.

Nejlepší den: 12. 12.
Nejhorší den: 8. 12.

Lev

23. 7. – 22. 8.

V lásce jste stále na obláčku a každý projev náklonnosti si vysvětlujete jako jasný signál veliké lásky. Nic špatného na tom ale není. Svým romantickým smýšlením nakazíte nejen svého partnera, ale i další lidi ve svém okolí, Venuše v Kozorohu vám v tomto období dopřává!

Nejlepší den: 8. 12.
Nejhorší den: 7. 12.

Panna

23. 8. – 22. 9.

Rodina vás podrží v případě, že vám nevychází milostný vztah. Máte kolem sebe spoustu milujících osob, které vás polaskají. Nebojte se někdy úplně uvolnit jako malé dítě, přiznat svá trápení a nechat se pohladit třeba od prarodiče, rodiče, tetičky, sourozence a podobně.

Nejlepší den: 10. 12.
Nejhorší den: 11. 12.

Váhy

23. 9. – 23. 10.

V první polovině prosince byste se měli dostat do centra veškerých aktivit, které proběhnou ve vaší práci. Je čas na nový pohledy na vaši dosavadní činnost. Možná pro vás bude důležitý ekologický aspekt, případně se ve vás ozve sociální soucítění se znevýhodněnými.

Nejlepší den: 7. 12.
Nejhorší den: 6. 12.

Štír

24. 10. – 22. 11.

V oblasti rodiny jste velice rozhození. Nevíte, kdo je na vaší straně a kdo nikoliv a pro jistotu nevěříte nikomu. Jste sice na všechny milí, ale vnitřně se nepoutáte a nedáte na zkušenosti druhých. Komunikace se míjí účinkem dle hesla – Jeden o koze a druhý o voze.

Nejlepší den: 9. 12.
Nejhorší den: 11. 12.

Střelec

23. 11. – 21. 12.

V těchto dnech cítíte, že vás váš protějšek vnímá slaběji. Máte chuť vyhlašovat ultimáta, přičemž vaše excesy jsou vlastně zoufalým voláním o lásku. Dobře víte, že druhého nepředěláte, a zároveň se bojíte rozchodu, protože jste svým způsobem zodpovědní a věrní.

Nejlepší den: 6. 12.
Nejhorší den: 12. 12.

Kozoroh

22. 12. – 20. 1.

Ve finančnictví jste jedničky a máte skutečný intelektuální vhled do ekonomických modelů v obchodování. Aniž příliš teoretizujete, proplouváte vodami byznysu jako ostřílená štika. Jde o určitý dar shůry. Slunce ve Střelci teď přeje především vám, kteří se nebojíte žít naplno.

Nejlepší den: 10. 12.
Nejhorší den: 8. 12.

Vodnář

21. 1. – 20. 2.

V oblasti lásky se můžete projevit naplno, je čas pro bláznivé kousky. Rozhodně nehledíte na bonton a doslova si děláte, co chcete. Nebojte se, reakce vašeho zlatíčka by měly být doslova nadšené. Své vnitřní prožitky jste ochotni dát najevo bez velkého přemlouvání.

Nejlepší den: 12. 12.
Nejhorší den: 7. 12.

Ryby

21. 2. – 20. 3.

V lásce se vám příliš nedaří kvůli Venuši ve znamení Kozoroha, které se s vodním živlem Ryb doslova „tluče“. Ve společnosti se snažíte napodobit obecnou ohnivou atmosféru, ale většinou to vyznívá špatně. Lepší je teď mlčet, moc na sebe neupozorňovat a čekat na lepší zítřky.

Nejlepší den: 8. 12.
Nejhorší den: 9. 12.

Zdroj: E.M.A. Europe