Čokoládové palačinky s malinami

Palačinky jsou všeobecně známé a oblíbené. I když je v naší čokoládové podobě s malinami možná vyzkoušíte poprvé, určitě ne naposledy.

Doba přípravy:

15 minut + 15 minut smažení

Suroviny na 10 palačinek:

  • 400 ml mléka
  • 2 vejce
  • 8 lžic polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce kvalitního kakaa + na poprášení
  • řepkový olej na smažení

Náplň:

  • 300 g čerstvých nebo mražených malin
  • 2 lžíce cukru krupice

Postup:

1 Ve vlažném mléce metličkou důkladně prošlehejte vejce, mouku se špetkou soli, cukr a kakao na řídké těsto.

2 Nechte ho aspoň hodinu odstát v ledničce a pak na tukem lehce potřené pánvi smažte palačinky (asi 1,5 minuty z každé strany).

3 Maliny krátce svařte s cukrem, až směs mírně zhoustne. Palačinky rozvarem potřete, stočte je a ozdobte čerstvými malinami.

Mražené ovesné muffinky

Čokoládová rychlovka, která se dá díky obsahu ovesných vloček a při troše dobré vůle považovat za zdravější variantu čokoládového mlsání.

Doba přípravy:

15 minut + 10–15 minut mražení

Suroviny na 24 kousků:

  • 100 g hořké čokolády + na ozdobení
  • 4 lžíce arašídového másla
  • 3 lžíce mléka
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 šálek (o objemu 200 ml) ovesných nebo jakýchkoli jiných vloček
  • 2 lžíce nasekaných ořechů
  • 2 lžíce brusinek nebo jiného sušeného ovoce

Postup:

1 Čokoládu, arašídové máslo a mléko spolu zahřejte, až se čokoláda a máslo rozpustí. Přidejte med a vanilkový extrakt a vmíchejte vločky, ořechy i sušené ovoce.

2 Hmotou naplňte olejem vytřené formičky na minimuffiny a dejte na 10 až 15 minut do mrazáku. Ozdobte hoblinkami čokolády.