Byla dost mizerná studentka

Diana až do svých devíti let nechodila do školy, učili ji doma. Ač byla přirozeně inteligentní a velmi empatická, ve škole jí to moc nešlo. Nebyla silným žákem, a když jí bylo 16 let, musela opakovat zkoušky ze dvou předmětů a školu West Heath opustila. Její otec ji poté zapsal do další školy, ale ona trvala na návratu domů. Po ukončení studií pracovala brigádnicky i jako uklízečka.

Měla podivný vztah s matkou

Diana měla komplikovaný vztah se svojí matkou. Frances Shand Kyddová totiž opustila své čtyři děti i domov, aby utekla s jiným mužem. Manželství s Dianiným otcem bylo pro ni nesnesitelné. Ani v dospělosti se vztahy mezi princeznou Dianou a její matkou nevylepšily. Přestaly spolu udržovat telefonický kontakt a Diana neodpovídala na její dopisy.

V rodině měla slavného příbuzného

Diana, původním jménem Diana Frances Spencer, pocházela z aristokratické rodiny. Po svém dědečkovi, který byl hrabětem, zdědila titul lady. Její vzdálený příbuzný byl ale například slavný americký herec Humphrey Bogard, který proslul legendárním filmem Casablanca. Diana byla jeho sestřenicí ze sedmého kolene. Humphrey zemřel roku 1957, čtyři roky před narozením Diany.

Milovala všechny děti

Po ukončení studia na Institutu Alpin Videmanette ve Švýcarsku se Diana přestěhovala do Londýna. Než se seznámila s princem Charlesem, pracovala v soukromé školce Montessori. Už tehdy milovala děti a chtěla jim zasvětit celý svůj život. Proto v budoucnu věnovala mnoho svých dobročinných aktivit právě jim a do stejné školy na přání Lady Di chodili i její synové Harry a William.

Má nepřiznanou dceru

Bulvární novináři a milovníci konspirací rádi spekulují o Dianině tajné dceři, která prý žije v USA. Údajně se narodila Dianě před svatbou s Charlesem, aby se tak dokázala plodnost budoucí královské nevěsty.

Přebrala Charlese sestře

Mnoho let předtím, než se Charles zamiloval do Diany, pozval na rande její sestru Sarah. Zřejmě to ale nezajiskřilo nebo nebyla shledána natolik vhodnou jako její mladší sestřička. Ta se s ním poprvé setkala na večírku, když jí bylo pouhých 16 a jemu už 28 let! Jedni tvrdí, že jí Sarah nikdy neodpustila vztah s princem, který jí osobně nevyšel. Na druhou stranu se Diana nechala několikrát slyšet, že její starší sestra je její důvěrnicí a jsou si velmi blízké.

De facto si vzala bratrance

Než Charles požádal Dianu, aby si ho vzala, setkali se pouze třináctkrát. Diana a princ Charles jsou ve skutečnosti vzdálení příbuzní. Traduje se, že přes linii krále Jindřicha VII. jsou bratranec a sestřenice ze šestnáctého kolene!

Pro roli slavné matky byla vybrána

Diana byla první anglická dívka, která se po 300 letech stala snoubenkou a manželkou dědice trůnu. Byla pro Charlese zcela neromanticky vybrána jako vhodná panenská kandidátka na matku panovníkových dětí.

Byla závislá na hranolkách

Princezna z Walesu se ráda chovala jako „obyčejná“ žena. Přestože byla členkou královské rodiny a mohla mít všechno, na co si pomyslela, milovala hranolky i hamburgery. Ty si chodívala do supermarketů nakupovat sama. Tehdy se cítila jako běžná smrtelnice a tyto chvíle si doslova užívala.

Měla tajného milence…

Diana byla pořád provdána za Charlese, když začala vztah s armádním důstojníkem Jamesem Hewittem. Trávili víkendové dny daleko od Londýna ve venkovské chatě v Devonu.

… a ne jednoho

Diana měla tajný románek s pákistánským chirurgem Hasnatem Khanemem. Měla ho dokonce propašovat do Kensingtonského paláce v kufru auta majora Paula Burrella.

Na cesty si vozila vibrátor

Říká se, že princezna měla tak ráda svůj vibrátor, že si ho s sebou brala i na královské návštěvy v zahraničí!

Psala si pikantní deník

Investigativní novinář Alan Power přišel na to, že Diana si psala tajný deník o intimních detailech ze života královské rodiny. Popisovala v něm například to, co měl Charles rád v posteli, jména žen, se kterými ji podváděl, a co měl s Camillou. Dokonce nevynechala ani homosexuální orgie, které se v paláci konaly. Deník Diana plánovala použít při rozvodu s Charlesem, pokud by jí nechtěl dát syny do péče. Princezna však zemřela, a tak ho nikdy nepoužila. Novinář Alan je přesvědčen, že za její smrtí stály právě tyto zápisky, které mohly poškodit pověst britské královské rodiny.

Všem zasílala děkovné dopisy

Nezáleželo na tom, jak člověk pomohl nebo chtěl udělat radost, ale vždy se od princezny Diany dočkal děkovného dopisu. Toto gesto naučila v budoucnu i své syny Williama a Harryho. Jeden z těchto děkovných dopisů právě od prince Williama se dostal do charitativní aukce. Stálo v něm: „Děkuji za tu Bondovku. Bylo to úžasný. Děkuji. Brzy na viděnou. S láskou William.“ Dopis tentokrát adresoval svému šoférovi.

Pokusila se o sebevraždu

Když média začala ve velkém rozpitvávat rozvod Diany a Charlese, princezna z toho byla tak zoufalá, že si začala nahrávat vše, co se jí děje, na kazety. Ty později poslala novináři Andrewu Mortonovi, který z nich vytvořil skandální biografii. Na kazetách se Diana dokonce svěřila, že se kvůli zhoršení bulimie pokusila o sebevraždu. Podřezala si zápěstí. Její mentální stav se natolik zhoršil, že musela vyhledat odbornou pomoc.

Zdroj: theguardian.com dailymail.co.uk vlasta.cz

Související články