Jaké je vaše nejoblíbenější cukroví?

Jaké je nejlepší vánoční cukroví? Mnoho lidí nedá dopustit na pracny! Jak na ně?

Zkontrolovali jste, jestli máte doma všechny potřebné recepty na vánoční cukroví? Pokud mezi nimi chybí některý z těch základních, najdete ho tady. Začněte pracnami, které patří mezi nejoblíbenější cukroví vůbec, a pak můžete pokračovat k plněným oře...

Obrázek Vlasta.cz

Cukroví z celé Evropy: Ořechové hrudky, švédské perníčky či italské věnečky

Jak si užívají sladké Vánoce v zahraničí? Bez čeho se neobejdou Angličané, Švédi, Italové či Francouzi? Vyzkoušejte jejich recepty.

Košíčky s krémem a ovocem

Plněné košíčky: Upečte si klasické nebo s mrkví. A jaké náplni dáte přednost?

Ořechové košíčky s mandlemi, mrkvové košíčky se čtyřlístky nebo košíčky ovocné? Vyzkoušejte některý z našich receptů na klasické, ale i originální vánoční pečení.

Jak správně usušit jablka?

Levné a perfektní: Jak usušit z jablek křížaly, aby vydržely celou zimu?

Chcete podzimní dobrůtku, která bude eko, retro, trendy, boho, vega a kdovíco moderního ještě? Jablkové křížaly jako od pohádkových babiček jsou to pravé, stačí jen vědět, jak je nasušit.

Vánoční klasika? Perníčky...

Perníčky: Pět dokonalých receptů na nejoblíbenější vánoční cukroví

Právě nastává ten správný čas na pečení perníčků, aby do Vánoc stihly dostat správnou chuť. Vůně perníkového koření vám navíc přivolá sváteční atmosféru. 

Máte rádi čokoládové cukroví?

Čokoládové trubičky z lineckého těsta s čokoládovou náplní

Linecké těsto se nepoužívá zdaleka jen na cukroví slepované rybízovou marmeládou. Vyzkoušejte variantu s kakaem a naplňte trubičky čokoládovým krémem.

Pečením perníčků začíná adventní období

Perníkové recepty: Hnízda, slepované perníčky a skořicové oválky

Voňavé perníčky by jistě mezi vánočním cukrovím neměly chybět. Ale i když je nestihnete upéct včas, nevadí. Zkuste něco jiného, stejně dobrého i voňavého.

S perníčky je třeba začít včas

Vánoční pečení: Recepty na voňavé perníčky, plněné perníkové koule či sušenky

Děsíte se vánočního shonu a na přípravy vypracováváte bojový plán? My pro vás máme plán zcela přátelský, plný chutí a vůní, se kterým se týden po týdnu provaříte a propečete až na konec letošního roku.

Jaká polévka je vaše oblíbená? Zelňačka?

Husté polévky: Zelňačka, uzená s květákem i slepičí klasika s nudlemi

Polévka je zimní salát. Pokud obsahuje hodně zeleniny nebo luštěnin, je výborným zdrojem vlákniny a na dlouho zasytí. Příjemné je, že na rozdíl od salátu je teplá, a tak jí máte chuť jíst i v chladných měsících. Jaké se naučíte vařit tentokrát? 

Guláš se bez papriky neobejde

Jak se do Evropy dostaly papriky? A jak z nich připravit dokonalou gulášovou sůl

Paprika dlouho patřila k jednomu z nejlépe skrytých tajemství Nového světa. Teprve Kryštof Kolumbus triumfálně přivezl tyto plody do Španělska, kde je ihned přejmenovali na "španělské papriky".V místním podnebí se této zelenině dařilo a papriky se v...

Čokoláda a maliny? Prostě sen!

Čokoládový sen: Palačinky s malinami či mražené ovesné muffinky

Už jen pomyšlení na čokoládu vyvolá pocit štěstí. Teď však zapomeňte na snění a konejte! Vařte, pečte, rozpouštějte a smažte. Garantujeme, že zažijete gastronomické nebe. Dva následující recety navíc zvládbne každý začátečník!

Jak na nejlepší linecké

Vánoční pečení pro začátečníky: Zkuste naše nejlepší linecké i kakaové těsto

Jste pečící začátečníci? Následující tři těsta na cukroví vás provedou základy vánočního pečení. Vyzkoušejte naše osvědčené recepty.

Remoska je dobrá na vaření v jednom hrnci.

Recepty z remosky: Zapékaná rýže, baskické kuře či slaný řecký dort

Nás Čechy nemusí o kvalitách remosky nikdo přesvědčovat. Víte ale, že tenhle oblíbený elektrický kulatý pekáček (dnes už i s nepřipékavým teflonovým povrchem) je vskutku jen naše tuzemská záležitost? Přála bych vám, milí krajani, být v přímořském ita...

Dívat se na zdobení dortů? Koho by napadlo, že to bude populární

Jídelní porno: Podívejte se, jak udělat umění z pečení chleba nebo zdobení dortů

Jídelní porno – tak se začalo říkat pořadům o vaření, pečení a cukrařině, kde mistři svého oboru předvádějí věci, které byste doma nezvládli ani za sto let. Stačí na to koukat a člověk má pocit, že je v nebi nebo na hostině u královského dvora. Je to...

Do cibulačky přidejte bílé víno

Uvařeno na víně: Nejlepší rizoto, cibulačka a další originální recepty

Při přípravě jídla platí zásada, že výsledný pokrm je tak dobrý, jak kvalitní jsou vstupní suroviny. Platí to i pro víno – to nevalné chuti může celé vaše kuchařské úsilí zmařit. Tak nelitujte otevřít dobrou lahev, však po uvaření zbytek dopijete.

Guláš se vaří napříč bývalou monarchií

Česká kuchyně: Mnoho jídel pochází z dob monarchie. Vyzkoušejte klasické pokrmy

Řada typicky českých jídel se zrodila ještě v rakousko-uherské monarchii. Některá z nich se však v českých a moravských rodinách vaří již po několik generací a nikdo nepřemýšlí, odkud se vzala. Zkusili jsme pro vás vybrat to nejlepší a nyní vás zveme...

Jak správně naložit zelí?

Jak si správně naložit kysané zelí? A jak se liší fermentace od kvašení?

Kysané zelé, zdraví celé, říkalo se odjakživa na Hané a platilo to všude. Pak se na to chvíli zapomnělo, ale teď jsme si zase vzpomněli. Jenže mezitím se kdysi běžný recept stal skoro ztraceným pokladem, proto je namístě ho zopakovat. Prababičky by s...

Každého dokáže uklidnit něco jiného

Hostina pro oči: Odpočiňte si u videí o pečení chleba či zdobení dortů

Půvab kuchařských televizních pořadů už jsme objevili dávno, ale stejnou pohodu a uvolnění dokáží přinést i krátká videa, kterých na Instagramu a YouTube najdete podle svého vkusu nepřeberné množství. Třeba pečení chleba, výrobu bonbonů nebo zdobení...

Originální recepty ze zelí

Evropské zelí: Vyzkoušejte drůbež v závěji, pudink se zelím či plněné papriky

Mnohé zelné speciality vám budou jako Středoevropanům jistě velmi povědomé, nebo je dokonce už vaříte.

Hruškové inspirace

Podzimní inspirace: Jablkové pečivo či štrúdl s hruškovomandlovou náplní

Považujeme je za obyčejné ovoce, přitom jsou to doslova poklady plné zdraví a chutí. A ještě se z nich dají vykouzlit náramné dobroty. Vyzkoušejte naše oblíbené moučníky, koláče, dortíky…

Dáváte přednost hovězímu nebo drůbežímu masu?

Chalupářské guláše: Vyzkoušejte krůtí na medu nebo hovězí na pivu

Na guláších je úžasné, že na přípravu potřebujete jen jeden hrnec, můžete je podávat téměř s jakoukoli přílohou a jíst je jen lžící.